Odporúčané stránky pre občiankárov

Či už ako študent/ka učiteľstva výchovy k občianstvu alebo ako učitelia/učiteľky občianskej náuky, pripravili sme pre Vás odporúčané stránky, na ktoré by ste nemali zabudnúť!
Nenahraditeľné informácie pre učiteľov/učiteľky:
www.statpedu.sk – stránka Štátneho pedagogického ústavu (štátne vzdelávacie programy, cieľové požiadavky na maturitné skúšky, vzdelávacie aktivity, učebnice, metodiky, publikácie a pod.)
www.minedu.sk – stránka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (legislatíva, MŠVVaŠ SR, ponuky práce, pedagogicko-organizačné pokyny atď.)
www.komoraucitelov.org – Slovenská komora učiteľov

Rozšírenejšie informácie o školstve: 
www.skolskyportal.sk – zdroj informácií pre školy od odborného nakladateľstvo Dr. Josefa Raabe Slovensko s.r.o.
www.skolskyservis.teraz.sk – internetový portál od tlačovej agentúry SR v spolupráci s Ministerstvom školstva SR
www.eduworld.sk – portál o vzdelávaní a sebarozvoji
www.edujobs.sk – práca v školstve

Zdroje, ako byť lepším učiteľom/učiteľkou:
www.nadaciamilanasimecku.sk – nezisková mimovládna organizácia, ktorej cieľom je podnecovať a podporovať aktivity smerujúce k rozvoju demokracie, kultúry, tolerancie a občianskej spoločnosti (publikácie, semináre, atď.)
www.casopisdobraskola.sk – časopis pre učiteľov, ktorí chcú byť lepší (digitálna a tlačená verzia, webová stránka so sekciami ako Surfujte s nami, pracovné listy atď.)
www.obciankari.sk / www.obcankari.cz – internetové komunity nielen pre učiteľov a žiakov/študentov občianskej náuky (poznámka: česká verzia stránky má oveľa rozsiahlejšie podklady ako slovenská, keďže slovenskú verziu riadi učiteľ OBN Mgr. Sopko a financuje zo svojich vlastných finančných zdrojov)
www.clovekvohrozeni.sk – občianske združenie Človek v ohrození , cieľom je účinne pomáhať ľuďom, ktorí trpia dôsledkami vojnových konfliktov, prírodných katastrof a autoritárskych režimov. Vzdelávaním a osvetou sa aktivitami snažia prispieť k budovaniu otvorenej, tolerantnej a solidárnej spoločnosti

Materiály k vyučovaciemu procesu: 
www.oskole.sk – odrazové materiály (odporúčame len ako doplnok)
www.eaktovka.sk - elektronický zdroj (nie všetkých) učebníc (pozn.: pre občiansku náuky nájdete učebnice pre 7.,8. a 9. ročník ZŠ /tzn. pre 2.,3. a 4. ročník GYM s osemročným štúdiom/ a 1.,2. a 3. ročník odborných učilíšť)
www.zakonypreludi.sk/obor/4235911  - Zákony pre školstvo a vzdelávanie
www.slov-lex.sk - právny a informačný portál 

Aktivity pre občanov: 
www.odkazprestarostu.sk – pomôžte miestu, kde žijete/študujete zlepšiť veci okolo nás
www.demagog.sk - factcheck politických diskusií
www.slovensko.sk – ústredný portál verejných služieb ľuďom

príspevok pripravila: Gabi (14.10.2015)
na základe komentárov chyby opravené a aktualizované(04.11.2015)

4 komentáre:

  1. Dobrý deň, ja len doplním, že zatiaľ prevádzkujem www.obciankari.sk takmer úplne sám zo svojich vlastných finančných zdrojov. Ale mám už prvú redaktorku a hádam postupne bude toho obsahu viac.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý večer, p. Sopko.
      Keďže sledujeme Vašu činnosť, o tejto informácií vieme a na základe Vášho komentáru sme to aj do článku dodatočne doplnili a tešíme sa na ďalšie články na stránke www.obciankari.sk.

      Odstrániť
  2. Zdravím vás všetkých! Ako redaktorka Dobrej školy chcem len upozorniť, že stránka uvedená pri našom časopise nie je správna, správne je: www.casopisdobraskola.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý večer, p. Sondej.
      Ďakujeme za upozornenie, chybu sme už opravili. :)

      Odstrániť

Auto Scroll Stop Scroll